دستگاه یا پنل اعلام حریق چیست؟

پنل اعلام حریق

برای شناخت پنل اعلام حریق، لازم است که در ابتدا بدانیم اعلام حریق به چه معناست:

اعلام حریق

سیستم های اعلام حریق(که معمولاً ردیاب دود و هشدار دود نیز نامیده می‌شوند) ابزاری برای شناسایی و تشخیص حریق در یک ساختمان هستند د که به ساکنین ساختمان، به وسیله آژیرهای خطر، در مورد آتش‌سوزی هشدار می‌دهند و علاوه بر این وظیفه ای که دارند، قادر به تماس با سازمان آتش‌نشانی و گزارش حریق با استفاده از پیام از قبل ضبط شده هستند.

اجزای سیستم اعلام حریق

اجزای اصلی سیستم اعلام حریق شامل دتکتورهای دود و سایر ردیاب ها مانند ردیاب گرما و گاز، نقاط تماس دستی، آژیر هشدار، فلاشر و پنل کنترل مرکزی و تجهیزات نشان دهنده(که مغز این سیستم است)، هستند.

اجزای سیستم اعلام حریق

پنل اعلام حریق چیست

پنل اعلام حریق یکی از تجهیزات آتش‌نشانی و ایمنی است که ساختمان های تجاری معمولاً برای ایجاد ارتباط بین تجهیزات آتش‌نشانی که می‌تواند از جان و مال انسان‌ها محافظت کنند؛ به آن نیاز دارند.

اجزای کنترل پنل اعلام حریق

منبع تغذیه کنترل پنل (PSU)
برد الکترونیکی کنترل پنل
نشانگر های ال ای دی (LED)
ترمینال های اتصال کنترل پنل
بیزر کنترل پنل
سوئیچ تابلو کنترل پنل
شستی ها
کلید های کنترل پنل
دیود کنترل پنل

انواع پنل اعلام حریق

پنل های اعلام حریق معمولاً به دو دسته متعارف و آدرس پذیر تقسیم می‌شوند. اکنون به توضیح مختصری از این پنل‌ها و ویژگی‌ ها و کاربرد های آنها و این که برای استفاده در چه محیط هایی مناسب هستند می‌پردازیم:

پنل اعلام حریق آدرس پذیر چیست

کنترل پنل حریق آدرس پذیر از یک سیستم برنامه نویسی هوشمند استفاده می‌کند که به شما این امکان را می‌دهد برای هر دتکتور و تجهیزات نصب شده روی سیستم یک “آدرس” اختصاص دهید. برخلاف سیستم‌های متعارف که فقط منطقه را نشان می‌دهند، پنل اعلام حریق آدرس‌ پذیر، دتکتور یا دیگر تجهیزاتی که فعال شده اند را شناسایی می‌کند و با تشخیص محل دقیق حریق، در زمان صرفه جویی می‌‌کند.

پنل اعلام حریق آدرس پذیر

پنل اعلام حریق متعارف چیست

کنترل پنل های متعارف کمتر از گذشته در ساختمان های با متراژ بالا، به کار گرفته می‌شوند، اما در پروژه های کوچکتر مانند مدرسه های کوچک، فروشگاه ها، رستوران ها و آپارتمان ها، مورد استفاده قرار می‌گیرند.

یک کنترل پنل متعارف از یک یا چند مدار استفاده می‌کند که به دستگاه های آغازگر (معمولاً دتکتورهای دود، دتکتورهای حرارت و…) به صورت موازی متصل می‌شوند.

پنل اعلام حریق

نحوه کار با پنل اعلام حریق

بر روی کنترل پنل چراغ ها و دکمه هایی قرار دارند که کاربردهای متفاوتی دارند. با وارد کردن ضربه یا فشار به شستی اعلام حریق و یا فعال شدن یکی از دتکتور ها، اتصال کوتاهی ایجاد می‌شود که به دنبال آن مدار الکترونیکی وارد عمل می‌شود و پس از آن، آژیر فعال شده و اعلام حریق صورت می‌گیرد.

لازم است بدانید که اتصال کوتاه موجب اعلام حریق ولی اتصال کامل، باعث اعلام خطا در سیستم می‌شود. به عبارت دیگر مرکز کنترل اعلام حریق از تجهیزاتی مثل دتکتور و شستی، اطلاعات را دریافت کرده و پس از تشخیص حریق، دستور اعلام حریق را به فلاشر و آژیر می‌دهد.

سیم کشی کنترل پنل اعلام حریق

سیم کشی تمامی اجزای سیستم اعلام حریق به پنل مرکزی اعلام حریق وصل می‌شود. از آنجایی که کابل های مورد استفاده در سیستم اعلام حریق باید نسبت به حرارت و حریق مقاومت داشته باشند از کابل فولادی که در برابر آتش است مقاوم است، استفاده می‌کنند.

سیم کشی پنل اعلام حریق

قیمت کنترل پنل اعلام حریق

قیمت مرکز کنترل اعلام حریق به نوع و برند تولید کننده آن بستگی دارد. قیمت مرکز کنترل اعلام حریق متعارف و مرکز کنترل اعلام حریق آدرس پذیر از هم متفاوت است. همچنین قیمت مرکز کنترل اعلام حریق متعارف به تعداد زون های آن و قیمت کنترل پنل اعلام حریق آدرس پذیر به تعداد لوپ یا حلقه های آن بستگی دارد.

 

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *