طراحی سیستم های اعلام حریق

طراحی سیستم های اعلام حریق

در این مطلب می‌خواهیم با نحوه طراحی سیستم های اعلام حریق و استانداردهای آن آشنا شویم؛ پس در ادامه با ما همراه باشید.

سیستم اعلام حریق چیست

یک سیستم اعلام حریق دارای چند دستگاه است که با یکدیگر کار می‌کنند و در صورت وجود آتش، دود، مونوکسید کربن و سایر محصولات حریق، توسط دتکتورها آنها را تشخیص داده و به وسیله تجهیزاتی نظیر آژیرها و فلاشرها به مردم هشدار می‌دهد.

سیستم اعلام حریق

نحوه کار سیستم اعلام حریق

سیستم اعلام حریق می‌تواند به دو صورت اتوماتیک و دستی‌، به افراد هشدار دهد. در نمونه اتوماتیک آن، هشدارها به وسیله دتکتورهای دودی و سایر دتکتورها فعال می‌شوند. در نوع دستی نیز به وسیله شستی یا اهرم اعلام حریق در برخی نقاط مخصوص، فعال می‌شوند.

آموزش سیستم‌ های اعلام حریق

در دوره های آموزشی اعلام حریق که در سراسر کشور وجود دارند و شما می‌توانید به راحتی در آنها شرکت کنید؛ به شما اول از همه نحوه ساز و کار سیستم اعلام حریق و کار با آن و سپس طراحی سیستم های اعلام حریق و نحوه نصب و استاندارد های آن را آموزش می‌دهند.
توانمندسازی پیمانکاران و کارفرمایان در انتخاب سیستم و برند متناسب با هر پروژه با توجه به نوع کاربری آن، مدیریت و رفع مشکلات سیستم‌ها و ارائه راهکارهای مناسب در جهت انجام پروژه ها طبق استاندارد از ویژگی های برجسته این دوره می باشد.

آموزش نصب سیستم اعلام حریق

در مرحله اول نصب سیستم اعلام حریق آدرس پذیر و متعارف باید نقشه اعلام حریق را با دقت مشاهده کرده و با توجه به نقشه، محل مورد نظر را برای نصب یک دتکتور مشخص کنیم. بر اساس نوع دتکتور ابتدا پایه همان دتکتور نصب شده و سیم کشی آن صورت می‌گیرد.
سپس دتکتور را بر روی پایه جاگذاری می‌کنیم. بر روی پایه دتکتور، پیچ های اتصال برای تغذیه ورودی – و + و دو پیچ اتصال برای اتصال به دتکتور بعدی و مقاومت انتهای خط EOLR وجود دارد. همینطور امکان دارد یک پیچ اتصال برای ریموت اندیکاتور وجود داشته باشد.

نصب سیستم اعلام حریق

هدف از نصب سیستم اعلام حریق

به طور کلی نصب و طراحی سیستم های اعلام حریق به منظور حفاظت از جان و مال انسان ها نصب می‌شوند. زمانی یک سیستم اعلام حریق مفید است که توانایی برآورده کردن اهداف زیر را داشته باشد:

–      تشخیص وقوع حریق

–      اعلام هشدار به موقع

–      اعلام موقعیت دقیق آتش سوزی

–      انجام برخی از عملیات امنیتی مانند فعال کردن سیستم تخلیه دود و فعال کردن سیستم تلفن کننده

نحوه طراحی سیستم های اعلام حریق

برای طراحی سیستم های اعلام حریق ابتدا باید با دقت بررسی کنیم که محل مورد نظر به چه نوع سیستم اعلام حریق نیاز دارد. در مرحله بعد باید محل قرار گیری تجهیزات اعلام حریق و تعداد آنها، نحوه مدار و کابل کشی، سایز و تعداد کابل ها بررسی شود.

مجموعه این موارد با نام نقشه سیستم اعلام حریق نامیده می‌شوند.

علائم پیشنهادی راهنمای نقشه طراحی سیستم های اعلام حریق :

طراحی سیستم های اعلام حریق

استانداردهای ملی سیستم اعلام و اطفاء حریق

سیستم های اعلام حریق دارای استانداردهای مخصوصی هستند که توجه به آنها در هنگام پیاده‌ سازی اهمیت فراوانی دارد.
اگر استانداردهای اعلام حریق به درستی رعایت شوند، سیستم اعلام حریق تا مدت​ زیادی فعال باقی خواهد ماند. اما متاسفانه به دلیل‌ رعایت نکردن و بی توجهی به استانداردهای اعلام حریق در بیش از ۹۰ درصد سیستم​‌های پروژه​‌های صنعتی، بعد از مدت کوتاهی غیر فعال و خاموش می‌شوند. استانداردهای اعلام حریق که توسط کارشناسان متبحر و با تجربه پیاده‌سازی شده اند شامل موارد زیر هستند:

◀ استاندارد UL
◀ استاندارد LPCB
◀ استاندارد NFPA
◀ استاندارد NFPA72
◀ استاندارد EVPU
◀ استاندارد BS5839
◀ استاندارد BS-EN54

سخن نهایی:

سیستم اعلام حریق یکی از ضروری ترین تجهیزات هر ساختمان می‌باشد و وجود آن ضروری است.

این سیستم در هنگام وقوع حریق با هشدار دادن به ساکنین، از ضررهای مالی و جانی تا حدود زیادی، پیشگیری می‌کند و مانع از عواقب جبران ناپذیر ناشی از حریق می‌شود.

اما دقت داشته باشید که نصب و طراحی سیستم های اعلام حریق باید طبق استاندارد های لازم باشد و در هنگام طراحی این سیستم، بررسی های کافی از محل مورد نظر و نیازهای آن، انجام گیرد تا در برابر حریق، عملکرد درستی داشته باشد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *