مرکز فروش تجهیزات اعلام حریق چه جایی است؟

برای پاسخ به این سوال که در یک مرکز فروش تجهیزات اعلام حریق چه چیزهایی می‌توان خریداری کرد ابتدا بهتر است که بدانیم اعلام یا اعلان حریق به چه معناست و تجهیزات آن شامل چه لوازمی می‌شود:

مرکز فروش تجهیزات اعلام حریق

اعلام حریق: 

قبل از مراجعه به مرکز فروش تجهیزات اعلام حریق بهتر است بدانیم اعلام حریق به چه معناست؟

با توجه به آمار موجود، می‌توان نتیجه گرفت که پیشگیری از آتش‌سوزی، زلزله و … بهتر از درمان است و قبل از وقوع این حوادث بهتر است روش‌هایی برای هشدار و مهار آتش در ساختمان ها به کار بگیریم.

سیستم اعلام حریق در هنگام آتش‌سوزی با هشدار و آژیر، افراد ساکن در آن محل را مطلع می‌کند تا قبل از گسترش آتش، اقدام به اطفای آن کنند.

سیستم اعلام حریق از دستگاه‌های الکترونیکی مختلفی تشکیل می‌شود که همه اجزای آن با یکدیگر کار می‌کنند تا آتش‌سوزی و سایر موارد اضطراری را در لحظات اولیه شناسایی کرده و به ساکنین هشدار بدهند.

این سیستم‌ در گذر زمان بسیار پیشرفته و پیچیده تر شده‌ است و به همین دلیل تصمیم داریم در ادامه‌ی مطلب درباره انواع این سیستم، انواع برندها، انواع تجهیزات، قیمت تجهیزات،انواع مرکز فروش تجهیزات اعلام حریق، اینترفیس، شرکت های مربوط و سیستم اعلام حریق، صحبت کنیم.

اینترفیس اعلام حریق چیست ؟

اینترفیس اعلام حریق یکی از تجهیزات جانبی است که می‌توانید از مرکز فروش تجهیزات اعلام حریق ، آن را خریداری کنید.

در سیستم‌های اعلام حریق آدرس پذیر یا متعارف (که در ادامه با این دو بهتر آشنا می‌شوید تا در هنگام خرید از مرکز فروش تجهیزات اعلام حریق بهترین تصمیم را بگیرید ) از تجهیزات جانبی با نام اینترفیس و یا ماژول واسطه به جهت ایجاد هدایت و ارتباط بین سیستم‌های جانبی در یک تصرف، مانند پمپ‌های آتش‌نشانی، آسانسور دمنده‌های فشار مثبت و سایر تجهیزاتی که نیاز به فرمان گرفتن از سیستم اعللام حریق دارند، استفاده می‌شود. اینترفیس ها بر اساس انواع و شیوه ارتباط با تجهیزات جانبی|، عمل وصل یا قطع را می‌توانند اعمال نمایند و روی منطقه و در سیستم‌های متعارف و روی حلقه در سیستم آدرس پذیر نصب می‌شوند. درکل تجهیزات واسطه امکان کنترلی دارند و برای برق رسانی کاربردی ندارند.

تاریخچه‌ ای از سیستم‌های اعلام حریق:

اولین سیستم اعلام حریق در دهه 18 میلادی توسط ویلیام فرانسیس و موزس فارمر اختراع شد.

این سیستم از 2 جعبه تشکیل می‌شد که هر کدام دارای یک دسته و یک کلید تلگراف بود. اگر در محل کار و خانه ای حریق، تشخیص داده می‌شد، شخصی باید هرچه سریع‌تر خود را به یکی از جعبه‌ها می‌رساند و دستگیره جعبه را می‌چرخاند تا هشدار حریق را به ایستگاه هشدار ارسال کند.

سپس اپراتور ایستگاه، پیام را دریافت کرده و به نزدیک ترین آتش‌نشانی اطلاع می‌داد.

البته این فرایند زمان بر بود و چندین مرحله داشت. اما اولین سیستم اعلام حریق الکتریکی تقریبا 4 دهه‌ی بعد، توسط فرانسیس رابینز اختراع شد.

این سیستم به چرخاندن دسته نیاز نداشت اما با این حال در ابتدا توجهی به آن نشد و در گذر زمان مردم از اهمیت آن آگاه شدند.

در ادامه می‌توانید با انواع مرکز فروش تجهیزات اعلام حریق و تجهیزات آنها آشنا شوید:

  • تجهیزات سنس
  • تجهیزات زیتکس
  • تجهیزات آریاک
  • تجهیزات تسلا
  • تجهیزات سایان

مرکز فروش تجهیزات اعلام حریق

انواع سیستم اعلام حریق در مرکز فروش تجهیزات اعلام حریق :

  • سیستم اعلام حریق متعارف

سيستم هاي متعارف، قدیمی ترین نوع سيستم‌هاي اعلام حريق هستند که عليرغم تغييرات اندکی که از لحاظ کیفی داشته اند، همچنان جهت استفاده در شرایط بحرانی و خاص مورد استفاده قرار می‌گیرند.

در اين سيستم، چندین شستی و دتکتور که يک منطقه خاص از ساختمان را پوشش مي‌دهند در قالب يک مدار به هم پيوسته، به پنل کنترل مرکزي متصل مي‌شوند  .

به همین سبب هر یک از مدارها نماينده يک منطقه هستند، نحوه به هم بستن و اتصال تجهيزات کشف و آشکارسازی، نسبت به پنل کنترل مرکزي به صورت شاخه‌اي و يا شعاعي است.

هر پنل کنترل مرکزي متعارف قادر است 16،12،8،4،2 و يا مدارهاي بيشتري را پشتيباني کند.

در سیستم اعلام حریق متعارف، یک یا چند مدار از داخل محل و یا ساختمان تحت حفاظت عبور می‌کند.

در امتداد هر یک از مدارها، یک یا چند دستگاه دتکتور جایگذاری می‌شود. انتخاب و جایگذاری این دتکتورها وابسته به عوامل زیادی شامل نیاز به راه‌اندازی دستی یا خودکار، شرایط محیطی و دمای محیط و سرعت واکنش بستگی دارد.

معمولا دستگاه هایی که در مسیر مدار قرار می‌گیرند به دلیل این است که نگرانی ها و نیازهای مختلفی را مرتفع کنند.

به محض وقوع حریق، یک یا چند دتکتور، شروع به کار خواهند کرد. این کار باعث بسته شدن مدار را می‌شود و پنل مرکزی، متوجه وضعیت اضطراری می‌شود.

سپس پنل یک یا چند مدار سیگنالینگ را به منظور به صدا درآوردن آژیر ساختمان و مطلع کردن ساکنین و درخواست کمک فعال می‌کند.

 

سیستم‌های اعلام حریق آدرس پذیر یا همان سیستم هوشمند از پیشرفته‌ترین فناوری‌های دتکتوری و هشدار آتش‌سوزی هستند. که یکی از مناسبت ترین تجهیزاتی است که می‌توان از مرکز فروش تجهیزات اعلام حریق خریداری کرد.

برخلاف سیستم‌های متعارف موجود در مرکز فروش تجهیزات اعلام حریق، این سیستم‌ قابلیت‌ ها و وضعیت همه دستگاه‌های کانکت شده و تجهیزات اعلان حریق آدرس‌پذیر را از طریق میکروچیپ‌ها و نرم‌افزارها کنترل می‌کند. در اصل، هر سیستم اعلام حریق آدرس پذیر یک کامپیوتر در ابعاد کوچک است که دستگاه‌های ورودی و خروجی را کنترل و راه‌اندازی می‌کند.

اصول کشف و تشخيص حريق در سيستم‌هاي آدرس پذير مانند سيستم‌هاي متعارف است، بجز یک مورد، آن هم این است که در اين نوع از سيستم ها، هر يک از دتکتورهای اتوماتیک و يا شستی‌ها، آدرس منحصر به فردی را دارا هستند که از طريق آن، پنل مرکزی اعلام حریق قادر به شناسايی و تعيين مکان دقیق هر يک از آن‌ها است.

مدار کشف در اين نوع از سيستم‌ها به صورت حلقه ای بوده که از پنل کنترل مرکزی، شروع و به همان تابلو ختم مي‌شود و همه تجهيزات اعلام و کشف در همين مدارهای حلقه ای شکل، جاي مي‌گيرند.

هر یک از حلقه‌ها مي‌تواند به نسبت تعداد تجهيزات و محل مورد حفاظت، يک يا چند منطقه را شامل شود و هر پنل کنترل مرکزي آدرس پذير نيز مي‌تواند يک يا چند عدد از این حلقه را پشتيباني کند.

با توجه به اطلاعات فوق می‌توانید در هنگام خرید از مرکز فروش تجهیزات اعلام حریق، از بین سیستم‌های متعارف و آدرس پذیر، مناسب ترین نوع را انتخاب و خریداری کنید.

سیستم‌های اعلام حریق چگونه کار می‌کنند؟

هدف اصلی تجهیزات و سیستم‌های اعلام حریق، تشخیص حریق و اطلاع‌رسانی به موقع به ساکنین ساختمان و خدمات اضطراری است. این سیستم‌ها بر عملکرد خود نیز نظارت دارند و منشاء آلارم‌ها را شناسایی کرده و مشکل های احتمالی سیم‌کشی و اتصالات که ممکن است مانع عملکرد درست سیستم شوند را تشخیص می‌دهند رفع می‌کنند. اساسا سیستم‌های تشخیص حریق موجود در مرکز فروش تجهیزات اعلام حریق دارای چهار وظیفه اصلی زیر هستند:

  • هشدار
  • تشخیص
  • کنترل
  • نظارت

مرکز فروش تجهیزات اعلام حریق

این سیستم‌های بسیار پیشرفته،مجموعه ای از دستگاه ها، لوازم و کنترل پنل‌ها را برای اجرای این چهار وظیفه استفاده می‌کنند.

تجهیزات اعلام حریق :

  • انواع دتکتورها
  • پنل ریپیتر
  • اسپری تست دود
  • باتری خشک
  • پنل اعلام حریق
  • تجهیزات اعلام حریق

با دانستن اطلاعات فوق میتوان در هنگام مراجعه به مرکز فروش تجهیزات اعلام حریق، انتخاب مناسبی کرده و لوازم مورد نیاز را خریداری کرد.

البته که تجهیزات موجود در مرکز فروش تجهیزات اعلام حریق بسیار متنوع هستند و ممکن است شما در انتخاب نوع مناسب، دچار سرگرمی شوید با داشتن اطلاعات کافی درمورد این تجهیزات می‌توانید بهترین نوع تجهیزات مورد نیاز خود را خریداری کنید.